söndag, augusti 12, 2007

Påhittigt


Tidigare var denna del av Storgatan i Malmö en sk gårdsgata, men nu har tydligen kommunen tröttnat på att det varit lite för mycket (bil-) trafik som korsar gångstråket från stationen till Triangeln. Så därför har Malmö Stad hittat på en ny kombo av skyltar: gågata, med tillägget motorfordonstrafik förbjuden. Frågan är bara, varför behövs tilläggsskyltarna?

Jo, gågatan i sig ska tydligen inte förväxlas med gångväg (nä det var ju jävligt uppenbart) så det är fortfarande tillåtet (eller åtminstone inte förbjudet) att cykla på gatan (frågan är bara om någon av alla obstinata pensionärer med käpp eller självmordsbenägna barnvagnfacister har blivit informade om detta) men inte framföra motorfordon annat än varuleveranser, transport av gods, boende eller sjuka till adress på gatan. Så återigen, vad är tilläggsskyltarna till för?

Är det för att varutransporterna stör de boende mellan 18 och 05? Är det för att det är orimligt mycket motorfordon som hämtar och släpper av sjuka eller boende mellan 18 och 05? Eller är det helt enkelt det faktum att Malmös motorburna ungdom gillar att på kvällstid använda stråket för att visa upp sina "hot wheels"?

Faktum är att varenda bilist som kommer körandes på Storgatan skiter i vad det står på skyltarna och att Farbror Blå inte kommer att göra ett enda ingripande mot detta (trots att polishuset ligger ett stenkast bort). Så grattis Malmö stad för ett härligt rungande slag i luften!

Inga kommentarer: